Det finns ett riktigt trevligt hak i Kirseberg i Malmö som heter Mässingshornet. Ok, trevligt för vissa, dvs såna som jag. De har liveuppträdanden var och varannan dag. Jamkvällar, blueskvällar och den som jag brukar frekventera vilken är ”open mic kvällen” som infaller varje tisdag.

Om du vill sjunga något, prova dina vingar inför en tämligen förlåtande publik är detta stället för dig. Det är ett litet, en aning skitigt men genuint undergroundhak som kommit på en rätt smart affärsplan, att låta amatörer uppträda gratis, vilket naturligtvis är helt i sin ordning.

Jag upptäckte stället för ett drygt halvår sedan och har med tiden blivit närmast stammis. Jag har träffat många människor och gjort en del vänner också.

Nu har jag.bjudit in en del av dessa existenser på en Jam-fest. Det är något som jag länge drömt om att ha men det har liksom aldrig blivit av. Dels för att jag har svårt att få fingrarna ur, men också att de människor jag vanligtvis umgås med inte verkat sugna. På mässingshornet är alla sugna. Det ska nämnas att nästan alla är betydligt yngre än jag och möjligen inte vill missa en kväll med fri mat och dryckjom. Jag återkommer med en rapport vid tillfälle.